ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Ο.ΣΥ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΠΛΟ ΜΑΣ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ - ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΜΒΛΥΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017


Διαβάζουμε από την ''Φωνή της Ανθούσας'' (http://anthousiotis.blogspot.gr)

''Σοβαρό τροχαίο σήμερα Τετάρτη στις 19:10 περίπου στην περιοχή Πηγάδια της Ανθούσας. Συγκεκριμένα λεωφορείο της γραμμής 301 ανερχόμενο επί της οδού Αιγίου ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης. 


Ο οδηγός του  έκανε τις προβλεπόμενες ενέργειες ακινητοποίησης αλλά δυστυχώς το λεωφορείο λόγω της μεγάλης κλίσης του δρόμου ολίσθησε στην κατηφόρα και διανύοντας μια απόσταση, ακυβέρνητο, περίπου 60-70 μέτρων έπεσε στη μάντρα του Εξωραϊστικού Συλλόγου και ξερίζωσε τον εκεί ευκάλυπτο, χτυπώντας στην ξέφρενη πορεία του και κινούμενο ΙΧ αυτοκίνητο προξενώντας σοβαρές υλικές ζημίες, καταλήγοντας στο ανάχωμα της συμβολής οδών Μεσσήνης και Σουλιωτών στους 20 πόντους από κολόνα της ΔΕΗ.




Τραυματίστηκε επιβάτης του λεωφορείου που διακομίστηκε στο Νοσοκομείο από το ΕΚΑΒ  και η συνεπιβάτης του ΙΧ αυτοκινήτου αισθανόμενη πόνο στο στήθος την μετέφεραν οι οικείοι της στο Νοσοκομείο για εξετάσεις.



Στον τόπο του ατυχήματος άμεσα προσήλθαν το ΕΚΑΒ ,η Αστυνομία και η Πυροσβεστική όπου επελήφθησαν έκαστος των αρμοδιοτήτων του και ο απεγκλωβισμός του κόμβου Αιγίου –Μεσσήνης -Γρεβενών και μεταφορά με γερανό του λεωφορείου έγινε περί ώρα 21:40 . Ανακρίσεις διεξάγει η αρμόδια υπηρεσία της Αστυνομίας.''


Στο συμβάν έσπευσε από το Συνδικάτο μας ο Χρήστος Τόλιας,ο οποίος ενημερώθηκε από συναδέλφους, όπως και ο συνδικαλιστής της ΟΣΜΕ Π.Στάθης ο οποίος ειδοποιήθηκε από... τα κεντρικά της ΟΣΥ.




Ευχόμαστε περαστικά στους τραυματίες,να είναι ξανά σύντομα γεροί και σιδερένιοι!

Δύναμη στο συνάδελφο μας, είμαστε διπλά του σε ότι χρειαστεί.



Τώρα αξίζει να σταθούμε στα εξής!

Οι Ανθουσιώτες από την πλευρά τους έχουν επισημάνει ότι: ''Η οδός Αιγίου είναι πολύ επικίνδυνη ,λόγω της μεγάλης κλίσης, και συχνά δημιουργούνται προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων και ιδιαίτερα το χειμώνα με τον πάγο και τα χιόνια. Από το 2011 έχουμε αναφέρει τη δυσκολία κίνησης των οχημάτων ,λόγω της μεγάλης κλίσης των οδών Αιγίου και Γρεβενών με αποτέλεσμα  η περιοχή πηγάδια  τους χειμερινούς μήνες να είναι αποκλεισμένη σε κάθε χιονόπτωση ή παγετό.'' 

Επίσης έχουν καταθέσει και πρόταση:''Έχουμε προτείνει και είναι η μοναδική λύση να διανοιχτεί η οδός Πεντέλης και να διεξάγεται ομαλώς από εκεί η κυκλοφορία (Ως δικαιολογία μας έχουν πει ότι είναι εκτός σχεδίου και γεννάται το ερώτημα οι άλλοι δρόμοι είναι στο σχέδιο που τους συντηρούμε και κινούμαστε; Εξάλλου ο δρόμος αυτός είναι χρόνια χαραγμένος και ελεύθερος ιδιοκτησιών ,το μόνο που πρέπει αρχικά να γίνει, έστω και για λόγους πυρόσβεσης, να καθαριστεί και να γίνει γεφυράκι στη συμβολή Αιγίου-Πεντέλης και γιατί όχι εφόσον στο εγκεκριμένο πλέον σχέδιο είναι δρόμος να προχωρήσουν οι εργασίες από τώρα.)'' 

Εμείς από την πλευρά μας έχουμε ζητήσει, να υπάρχει τριπλότυπο δελτίο βλαβών με αύξοντα αριθμό καθώς και βιβλίο επισκευών και συντήρησης για κάθε Λ/Φ.

Υπάρχει και έγγραφη αναφορά του συναδέλφου μας Αργύρη Βουμβάκη από το αμαξοστάσιο της Ανθούσας με ακριβώς το ίδιο αίτημα.

Επίσης υπάρχει αναφορά από συνάδελφο μας, ότι σε επικοινωνία με το συνεργείο για απόσυρση λεωφορείου λόγω βλάβης στο χειρόφρενο,εξυβρίστηκε και ως κοπρίτης!


Τέλος και βέβαια αξίζει να αναφερθεί ότι στο θανατηφόρο τροχαίο τον περασμένο Δεκέμβρη στη Λ/Γ 915,υπάρχει ένορκη μαρτυρία συναδέλφου, ότι για το ίδιο λεωφορείο είχε κάνει δελτίο και μάλιστα δύο φορές,η τελευταία μερικές μέρες πριν το τραγικό δυστύχημα.

Και επειδή η ευθύνη συνήθως αποδίδεται σε ανθρώπινο λάθος,δηλαδή στον οδηγό,γι αυτό ζητάμε άμεσα να  υπάρχει τριπλότυπο δελτίο βλαβών με αύξοντα αριθμό, καθώς και βιβλίο επισκευών και συντήρησης για κάθε Λ/Φ!

Θεωρούμε αδιανόητο το ότι ακόμα δεν υπάρχουν!

Δείτε εδώ την αναφορά του συναδέλφου μας για τριπλότυπο δελτίο βλαβών και βιβλίο συντήρησης και επισκευής Λεωφορείου:http://ergazomenoiosy.blogspot.gr/2016/12/blog-post_17.html

Δείτε εδώ την καταγγελία του συναδέλφου μας για την εξύβριση που δέχτηκε ύστερα από αναφορά για βλάβη στο χειρόφρενο:http://ergazomenoiosy.blogspot.gr/2016/12/blog-post_22.html

Εμείς δηλώνουμε-ενημερώνουμε για άλλη μια φορά όποιον ψάχνει για εξιλαστήρια θύματα ανάμεσα στους οδηγούς, να ψάξει αλλού!


Αναρτήθηκε από: ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Ο.ΣΥ. στις 6:39 π.μ. σε  

Search