ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Ο.ΣΥ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΠΛΟ ΜΑΣ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ - ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΜΒΛΥΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016



Μετά από το συμβάν με τον συνάδελφο στον Πειραιά όπου το λεωφορείο έφυγε ακυβέρνητο, πολλοί είναι αυτοί που πριν βγει το πόρισμα έσπευσαν να κατηγορήσουν τον οδηγό ότι δεν ασφάλισε με το χειρόφρενο το λεωφορείο.

Έτσι σε κάθε παρόμοιο συμβάν ο οδηγός είναι εκτεθειμένος καθώς μόνο η μαρτυρία του δεν αρκεί για να γίνει πιστευτός.

Τα αποτελέσματα των ελέγχων από τους εμπειρογνώμονες δεν βγαίνουν στην δημοσιότητα και έτσι η  << ρετσινιά >> στην κοινή γνώμη μένει στον οδηγό ως ο υπαίτιος του ατυχήματος το οποίο επιβαρύνει τον κλάδο μας και πολλοί είναι αυτοί που μας χαρακτηρίζουν μη επαγγελματίες οι οποίοι πιάσαμε μία θέση στο δημόσιο για να βολευτούμε.

Για τον λόγο αυτό δημοσιεύουμε το video ώστε να δείξουμε ότι υπάρχει και η εκδοχή της μηχανικής βλάβης εκτός του ανθρώπινου λάθους ...

Στο video που θα δείτε αποδεικνύεται ότι στο συγκεκριμένο λεωφορείο της Ο.ΣΥ  δεν λειτουργούσε κανένα από τα συστήματα ασφαλείας ( χειρόφρενο, ηλεκτρόφρενο ) και με ανοιχτές πόρτες αρχίζει να φεύγει στην κατηφόρα στο τέρμα της γραμμής 237.

Το video είναι τραβηγμένο κατά την απόσυρση του λεωφορείου όταν διαπιστώθηκε βλάβη.

Σύμφωνα με πληροφορίες το λεωφορείο εκτελούσε δρομολόγιο τις 28/11/16 στην γραμμή 237 Άνω Ηλιούπολη - Δάφνη. Όταν ο οδηγός έφτασε στο Τέρμα της γραμμής άνοιξε τις πόρτες για επιβίβαση - αποβίβαση και τραβώντας το χειρόφρενο  για να πάει να κάνει την σωματική του ανάγκη λίγο πριν κατέβει από το λεωφορείο διαπίστωσε ότι το λεωφορείο κινούνταν ! Αμέσως το ακινητοποίησε και κατέβασε τους επιβάτες για να αποσύρει το λεωφορείο.

Ο οδηγός στάθηκε πολύ τυχερός διότι αν είχε απομακρυνθεί δεν θα προλάβαινε να ακινητοποιήσει το όχημα και με τρεις επιβάτες θα έφευγε στην κατηφόρα με ότι αυτό συνεπάγεται ! 

Ποιος θα πίστευε ότι ο οδηγός είχε ενεργοποιήσει όλα τα συστήματα ασφαλείας ???

Φυσικά κανείς ...

Θα ήταν με χειροπέδες στον εισαγγελέα και θα τραβιόταν δεκαετίες στα δικαστήρια  ...

Το συμβάν με το συγκεκριμένο λεωφορείο είναι το ίδιο λεωφορείο που το 2013 είχε φύγει με την όπισθεν σε καφετέρια στην Ηλιούπολη στην γραμμή 206 !!!




Όπως βλέπετε το χειρόφρενο είναι τραβηγμένο, οι πόρτες ανοιχτές και το ηλεκτρόφρενο πατημένο. Ο αέρας είναι στα προβλεπόμενα επίπεδα, και η πίεση λαδιού στο 2  δηλαδή ρελαντί !!! Η πίεση λαδιού στην πορεία ανεβαίνει καθώς με την φόρα που παίρνει το λεωφορείο ανεβαίνουν οι στροφές του κινητήρα λόγω του ότι το D είναι πατημένο ( δηλαδή έχει ταχύτητα ). Η ενδεικτική λυχνία του χειρόφρενου αναμμένη, όπως επίσης και του ηλεκτρόφρενου που σημαίνει ότι το not aus δεν είναι απενεργοποιημένο και οι τρεις πόρτες είναι ανοικτές !!!

  • Σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή όταν είναι ανοιχτές οι πόρτες ή είναι ενεργοποιημένο το ηλεκτρόφρενο και είναι πατημένο το D, το λεωφορείο ακινητοποιείται και απομονώνεται το γκάζ έστω και αν κάποιος πατήσει την παντόφλα του γκαζιού ! 
  • Με το χειρόφρενο τραβηγμένο κανένα όχημα δεν πρέπει να κινείται όσο γκάζ και να πατήσει κάποιος !!! 

Πηγή:citybus-drivers.blogspot.
Αναρτήθηκε από: ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Ο.ΣΥ. στις 1:04 μ.μ.

Search