ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Ο.ΣΥ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΠΛΟ ΜΑΣ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ - ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΜΒΛΥΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Στην Λ/Γ 402 στα σημεία ΑΚΑΚΙΩΝ & ΣΤΡ. ΡΟΓΚΑΚΟΥ - ΡΟΔΟΔΑΦΝΗΣ & ΣΤΡ. ΡΟΓΚΑΚΟΥ - ΦΡΑΓΚΟΚΚΛΗΣΙΑΣ & ΡΟΔΟΔΑΦΝΗΣ, ήταν αναγκαία η τοποθέτηση ελαστικών οριοδεικτών.




Ο εργολάβος του έργου επί της οδού Φραγκοκλησιάς μας χορήγησε κολονάκια...


...τα οποία αφού ενημερώσαμε το αρμόδιο τμήμα του ΟΑΣΑ τοποθετήθηκαν άμεσα στα ως άνω σημεία.



















Στη συνέχεια επικεντρωθήκαμε στα προβλήματα της οδού Φραγκοκλησιάς. Έπειτα από τα έργα του ποδηλατόδρομου και την προσθήκη των παρτεριών, έχει επέλθει μείωση του πλάτους του οδοστρώματος λόγω και των μόνιμα παράνομα σταθμευμένων οχημάτων.

Με έγγραφο μας ζητούσαμε την μονοδρόμηση της οδού,καθώς επίσης και την μείωση  του τμήματος του παρτεριού που βρίσκεται Φραγκοκλησιάς και Ροδοδάφνης, στο σημείο που το λεωφορείο πραγματοποιεί αριστερή στροφή.





Ο Δήμος παρά τις συνεχείς παραινέσεις μας ώστε να βρεθεί λύση και να γίνει ασφαλή η διέλευση του λεωφορείου, έμεινε άεργος με αποτέλεσμα να προβούμε σε τροποποίηση της γραμμής από τις 23/12/2015 έως και σήμερα.(Με την τροποποίηση της διαδρομής το δρομολόγιο γίνεται κυκλικό ενώ δεν διέρχεται από 8 (!) στάσεις.)





Χτες (11/1/2016) επιτέλους,έπειτα από την νέα απ' αόριστο παράταση της τροποποίησης... 


...ο Δήμος Αμαρουσίου ήρθε σε επαφή μαζί μας  ώστε να βρεθεί μια λύση και η λ/φ γραμμή 402 να λειτουργήσει κανονικά.

Συναντηθήκαμε στο επίμαχο σημείο με κλιμάκιο του Δήμου και τον υπεύθυνο εργολάβο, εκεί διαπιστώσαμε εξαρχής ότι το πρόβλημα με το παρτέρι είχε διορθωθεί.(Έχει στενέψει και μικρύνει).


Συζητήσαμε τις πιθανότητες μονοδρόμησης της οδού, όπου εξαρχής γνωρίζαμε ότι είναι χρονοβόρες και καταλήξαμε καταρχήν να προβεί ο Δήμος στην άμεση διαγράμμιση της οδού, διπλή διαχωριστική και κίτρινη γραμμή απαγόρευσης στάθμευσης (σήμανση υπάρχει ήδη) όπως και να επανατοποθετηθούν τα κολονάκια απέναντι από το επίμαχο παρτέρι με ευθύνη του δήμου.

Όπως μας διαβεβαίωσαν οι αρμόδιοι του Δήμου, εντός της εβδομάδας θα έχουν γίνει από πλευράς τους όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε και εμείς με τη σειρά μας να συναινέσουμε στην άρση της τροποποίησης.


Έπειτα θα ξαναδούμε κατά πόσο η διέλευση των λεωφορείων από την οδό Φραγκοκλησιάς θα γίνεται με ασφάλεια, διότι παρόλο που το Λ/Φ θα κινείται στο ρεύμα κυκλοφορίας του αν δεν λυθεί το πρόβλημα με τα παράνομα σταθμευμένα, το θέμα ασφάλεια θα συνεχίσει να υφίσταται,οπότε η πρόταση για μονοδρόμηση της οδού μοιάζει....μονόδρομος,όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες που ακολουθούν,αφού ακόμα και η ταυτόχρονη διέλευση δύο μικρών οχημάτων είναι αδύνατη,αν δεν διακόψει το ένα την πορεία του έναντι του άλλου.



 Πόσο περισσότερο όταν συναντιούνται μεγαλύτερα οχήματα.


Το Φορτηγό κινείται κανονικά στη λωρίδα του αλλά τα παράνομα σταθμευμένα εμποδίζουν την ομαλή διέλευση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

 Και βέβαια μην συναντήσεις την δημοτική συγκοινωνία ...

Το θέμα λοιπόν παραμένει ανοιχτό.
Εμείς συνεχίζουμε.
Αναρτήθηκε από: ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Ο.ΣΥ. στις 10:26 π.μ.

Search