ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Ο.ΣΥ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΠΛΟ ΜΑΣ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ - ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΜΒΛΥΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015





Στη χθεσινή απεργία δεν επανδρώθηκαν 1.088 βάρδιες.

Ακολουθούν αναλυτικά οι βάρδιες που έμειναν ανεπάνδρωτες ανά αμαξοστάσιο:

Βοτανικός 111

Ελληνικό  248

Πειραιά     162

Π.Ράλλη    178

Μπραχάμι  34

ΑΝΘΟΥΣΑ 268

Λιοσίων     87

Στα νούμερα που διαβάσατε δεν έχουν αφαιρεθεί οι άδειες,όμως για να μην υπάρχουν σκιές σε κανέναν, το Συνδικάτο έχει ζητήσει να μην χορηγούνται κανονικές άδειες σε ημέρες απεργίας.Παρόλα αυτά πέρα των προβλεπόμενων δεκαπενθήμερων αδειών, σε κάποια αμαξοστάσια χορηγήθηκαν σε ημέρα απεργίας άδειες σε συναδέλφους μας.

Πρωταθλητής αμαξοστάσιο σε αυτό το τομέα το ΒΟΤΑΝΙΚΟ!

Η ανεπίσημη ενημέρωση μας είναι ότι από τις 111 βάρδιες που δεν βγήκαν στην κίνηση, οι 71 ήταν από χορήγηση αδειών!Το ίδιο έγινε σχεδόν σε όλα τα αμ/σια,σε ελάχιστο βαθμό, ενώ σε κάποια όπως στο Πειραιά δεν χορηγήθηκε καμία άδεια την ημέρα της απεργίας.


Εμείς θα διασταυρώσουμε και επίσημα τα στοιχεία να δούμε  αν αληθεύουν τα σκανδαλώδη της πρώτης αυτής ενημέρωσης μας και ανάλογα θα κινηθούμε.


Αξίζει να εξάρουμε την συμμετοχή της Ανθούσας που άγγιξε σχεδόν το απόλυτο!

Τώρα ενώ η συμμετοχή ήταν τεράστια, στην συγκέντρωση του Συνδικάτου μας αναλογικά ήμασταν ελάχιστοι αφού δεν ξεπεράσαμε τα 70-80 άτομα!


Η απεργία δεν γίνεται για να την κολλήσουμε σε ρεπό,για να πάμε στη δεύτερη δουλειά,για ψάρεμα ή για οτιδήποτε άλλο.  Έτσι την ευτελίζουμε εμείς οι ίδιοι και δεν είναι το μόνο κακό που ξεκινάει από μας.


Όλα από μας ξεκινάνε και σε μας καταλήγουν.

Επίσης οι δικαιολογίες το συνδικάτο είναι ξεπουλημένο,η ΓΣΣΕ είναι ξεπουλημένη,μια ντουφεκιά είναι δεν θα αλλάξει τίποτα, είναι κι αυτές ξεπερασμένες και πολύ,πολύ παλιές!

Τόσα χρόνια, από πριν το μνημόνιο με αυτές πορευόμαστε και είδαμε τα αποτελέσματα,δεν άλλαξε τίποτα!Οι ίδιοι άνθρωποι, των ίδιων μηχανισμών, να ηγούνται σε Συνδικάτα και Ομοσπονδίες, ποδηγετώντας κάθε ενέργεια απεμπλοκής από τα δεσμά του μνημονίου.

Όμως, όπως απάντηση δεν είναι να ακολουθείς ένα δρόμο που ήδη έχει αποδειχτεί επιβλαβής και λανθασμένος, επίσης απάντηση δεν είναι αυτούς που ονομάζεις ''πουλημένους'', να τους αφήνεις να κάνουν κουμάντο και μάλιστα στο σπίτι σου!

Γιατί το Συνδικάτο του κάθε κλάδου είναι το κοινό σπίτι του, και η ΓΣΣΕ το μεγάλο κοινό σπίτι όλων των εργαζόμενων, όλης της χώρας.

Το σπίτι σου δεν το παρατάς!


Πως περιμένεις να φύγουν οι ''μνηστήρες'' μόνοι τους!Σε ποιον κάνει κακό η απαξίωση και οι αποχή;Σε αυτούς που το νέμονται ή στον νόμιμο ιδιοκτήτη του;Και πως θα αλλάξει αυτό αν δεν το κάνουμε εμείς οι ίδιοι,μόνο του;

Η λύση είναι απλή  συνάδελφοι και σας την επαναλαμβάνουμε χρόνια τώρα:Συμμετέχουμε ξανά στα κοινά,ο κόσμος δεν θα αλλάξει αν δεν αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι πρώτα.


Εμείς είμαστε ο ''κόσμος''!

Με το να μην πατάμε καθόλου στις συγκεντρώσεις ή να στελεχώνουμε άλλες, εκτός του συνδικάτου μας,μόνο εμάς τους ίδιους βλάπτουμε και εξυπηρετούμε τη λογική της πολυδιάσπασης.

Κάποτε το κάναμε και μεις,καταλάβαμε ότι ήταν λάθος.Εμείς πηγαίναμε σε άλλες συγκεντρώσεις και οι συνδικαλιστές αφού δεν πάταγε κανένας, για ούζα.Λοιπόν τι αποτέλεσμα φέραμε;(Το πολύ πολύ να τους χαλάσαμε το ήπαρ...)

Οι αλλαγές δεν έρχονται σε μια μέρα θέλουν χρόνο,κόπο και ιδρώτα.

Σας φέρνουμε ένα παράδειγμα, στην χθεσινή κινητοποίηση επειδή τα μηνύματα της πρωτοφανούς συμμετοχής έρχονταν από νωρίς, έπειτα από πολύ καιρό το πανό μας έφτασε στον τόπο συγκέντρωσης και όχι μόνο αυτό, λόγο ότι υπήρχαν δεκάδες συνάδελφοι εκεί,άνοιξε κι όλας. Όμως εν τέλει ''φυγαδεύτηκε´ για το Συνδικάτο χωρίς ποτέ να λάβει μέρος στην πορεία με την μόνιμη δικαιολογία,τη δική σου απουσία.''Τι να πάμε τόσοι λίγοι, ξεφτίλα θα γίνουμε!''


Εμείς σου λέμε την άλλη φορά να είσαι εκεί, να το κρατάς εσύ ο ίδιος...


Χθες συνάδελφοι ξεκινήσατε να βάζετε δύσκολα στον συμβιβασμένο συνδικαλισμό.

Απεργήσατε ξεπερνώντας την απόφαση του για στάση εργασίας και οι λίγοι που ήρθατε στην συγκέντρωση αναγκάσατε να ανοίξει το πανό μας.

Το πρώτο βήμα έγινε!

Πλέον πρέπει να αναθεωρήσουν την θέση τους περί στάσης εργασίας όταν καίγεται το Σύμπαν.

Επίσης γίναμε είδηση,αφού ο σημερινός Ριζοσπάστης,αναφέρει επί λέξη:

Απήργησαν πάνω από 1.000 οδηγοί!
Στα γεγονότα που ξεχωρίζουν από τη χτεσινή μέρα, είναι η συμμετοχή στην απεργία τουλάχιστον 1.000 οδηγών στα μπλε λεωφορεία, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Γραμματείας του ΠΑΜΕ στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και απήργησαν μαζικά, παρά το γεγονός ότι η απόφαση του Σωματείου τους ήταν για στάση εργασίας. Ετσι, χτες, από ολόκληρα αμαξοστάσια δεν βγήκε ούτε ένα λεωφορείο, δείχνοντας τις αγωνιστικές διαθέσεις που υπάρχουν στον κλάδο.http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8664493
Ξεπερνάμε την πάγια τακτική για καπήλευση, αφού λέμε ότι όλο και κάποιος ακόμα θα βοήθησε προς αυτή την κατεύθυνση...και λέμε ελάτε την επόμενη φορά να είμαστε είδηση παντού.


Ελάτε να πάμε στη πορεία.


Θα είναι άλλο ένα βήμα.

Αν αλλάξουμε εμείς θα αλλάξει ο κόσμος.Η αλλαγή δεν θα έρθει από καμιά υπερδύναμη και κανένα σωτήρα,παρά μόνο από μας, με την μέθοδο που επικοινωνεί αυτός ο κόσμος,αυτή των συγκοινωνούντων δοχείων. Αλλάζω εγώ, νομοτελειακά θα επηρεαστεί και θα αλλάξει ο διπλανός μου. Αλλάζω το συνδικάτο μου,αλλάζει το διπλανό μου συνδικάτο.

Έτσι αλλάζει και η ΓΣΣΕ και όχι με τις κόντρα πορείες.Χρόνια τώρα γίνονται είδατε καμιά αλλαγή;Ίσα ίσα, με αφορμή την μη προσέλευση του κόσμου,οι περισσότεροι συνδικαλιστές δεν πατάνε καν στη συγκέντρωση όπως χτες - Παναγόπουλοι &σια - λέτε να πάνε και αυτοί για ούζα;Κακό που τους κάνουμε δηλαδή!

Βλέπεται ότι το παιχνίδι είναι παντού το ίδιο;

Κλείνουμε με μια παράγραφο από την ανάρτηση μας με τίτλο:  

Ενημέρωση για τη συμμετοχή των συναδέλφων στην πανεργατική απεργία της Πέμπτης 12 Νοέμβρη.


''Στους συνάδελφους και τις συναδέλφισσες που θα αποφασίσουν να μεταβούν σε άλλες συγκεντρώσεις,θυμίζουμε ότι το σύμβολο της ενότητας μας,της δύναμης μας,αυτό που μας προσδιορίζει,η ''σημαία'' μας,είναι το πανό του συνδικάτου μας και σαν εργαζόμενοι οφείλουμε να είμαστε συντεταγμένοι κάτω από αυτό, καταθέτοντας με την παρουσία μας τη δύναμη μας, στέλνοντας τα ανάλογα μηνύματα στους αντίστοιχους αποδέκτες,ενώ αντίθετα με την απουσία μας υπονομεύουμε μόνοι μας το  εργασιακό μας συμφέρον, στην ουσία δηλαδή τον ίδιο μας  τον  εαυτό.''

Η εικόνα μιλά από μόνη της.

Καλή δύναμη και καλές βάρδιες.
Αναρτήθηκε από: ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Ο.ΣΥ. στις 10:59 π.μ. σε  

Search